"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Tart pita od višanja

September 28, 2017

Dovoljno za 16 porcija/ komada

Sastojci za testo:
200 g brašna
100 g maslaca (iseckan u komadiće)
pola kašičice soli
kašika termostabilnog zaslađivača
1 jaje
vode po potrebi

Sastojci za fil:
400 g višanja
2 kašike gustina
40 g termostabilnog zaslađivača
kašičica cimeta
1 limun
pistaći seckani za ukrašavanje
listovi nane za ukrašavanje

Priprema:
Pomešajte brašno, so i termostabilni zaslađivač, pa utrljajte komadiće maslaca u brašno dok ne dobijete mrvičasto testo. Odvojeno umutite jaje, dodajte ga testu i sve dobro umesite. Po potrebi, možete dodati nekoliko kašika hladne vode, kako biste bolje zamesili testo. Oblikujte od testa loptu, uvijte je u foliju i stavite u frižider da se dobro ohladi. Dok se testo hladi, pripremite fil od višanja. Pomešajte termostabilni zaslađivač, gustin, cimet i malo narendane limunove kore. Dodajte višnje koje ste prepolovili i odstranili im koštice, pa sve opet izmešajte. Na pobrašnjenoj dasci razvucite testo, nešto veće od okruglog pleha za pečenje, i njime obložite unutrašnjost pleha da višnje ne cure. Utapkajte testo i obložite ivice kalupa, pa sipajte prethodno pripremljeni fil od višanja. Pleh stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni C i pecite desetak minuta, a potom snizite temperaturu na 180 stepeni C i pecite još pola sata. Povremeno proveravajte da pita ne bi zagorela.
Pitu služite hladnu, po želji je ukrasite seckanim pistaćima i listićima sveže nane.

Nutritivna vrednost po porciji:
oko 220 kalorija, 8 g proteina, 9 g masti, 12 g ugljenih hidrata

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Tart pita od višanja was last modified: September 28th, 2017 by goran
dijabetes i ishranareceptirecepti za dijabetičaretart s višnjemavišnje
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Superhrana za osobe s dijabetesom
next post
Zbog čega je tai-či delotvoran?

Informišite se još

Rolnice od tikvica u sosu od paradajza

Detoks čorba broj 1

Kinoa na tri načina

3 nove ideje s mesnim okruglicama

Komorač na tri načina

Mleko smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2!

Salata u tegli

Idealna poslastica: Mus od banane sa cimetom

Iskoristite ostatke tunjevine na najbolji način


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Dijabetes #50: Prelistavamo novi broj

  • Perfektan kvalitet Ruske Carske Čage i Ruskog Carskog Mumia

  • ZELJONKA ORGINAL SSSR – Konačno i u Srbiji!

  • Dijabetes #49: Prelistavamo novi broj!

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top