SASTOJCI:
BRAŠNO
JABUKE
ORASI
GROŽĐICE
CIMET
VANILA
PRIPREMA:
Od 200 g brašna, pola kašičice soli, malo termostabilnog zaslađivača, 100 g maslaca i jednog umućenog jajeta napravite mrvičasto testo. Testo uvijte u foliju i stavite u frižider da se dobro ohladi. Oko 200 g jabuka i 80 g đumbira oljuštite i iseckajte na kockice, dodajte 30 g prezle, 2 kašičice cimeta, srž iz 2 šipke vanile. Sipajte 80 g mlevenih i 50 g seckanih oraha, 30 grožđica i steviju po ukusu, pa sve prelijte mešavinom 50 ml mlake vode i pola kašike maslinovog ulja. Dobro izmešajte. Razvucite testo, stavite ga na pleh, utapkajte i obložite ivicu kalupa, pa sipajte fil. Na njega naslažite kriške jabuke (100 g). Pecite obloženo folijom, 10 minuta na 200 stepeni C. Smanjite temperaturu na 180 stepeni C i pecite još 20 minuta. Pred kraj pečenja uklonite foliju. Nutritivna vrednost po porciji: 170 kalorija, 5 g proteina, 9 g masti, 15 g ugljenih hidrata.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net