"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
LEČI DIJABETES, ČUVA SRCE I TOPI KILOGRAME!
Besane noći podižu nivo šećera
Smem li piti alkohol?
Svi izazovi kontinuiranog praćenja glukoze u krvi
7 činjenica o neuropatiji
Boli vas glava? Regulišite novo šećera!
Bolujete li zaista od dijabetesa tipa 2?
Pažljivo čitajte etikete na proizvodima!
Naizgled bezazlena ranica može vas koštati života!
Kako virusi utiču na dijabetes?

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Tart s đumbirom i jabukama

October 12, 2017

Sastojci:
200g BRAŠNA, 200G JABUKE, 80G ĐUMBIRA, 130G ORAHA, GROŽĐICE, CIMET, VANILA

Priprema:
Od 200 g brašna, pola kašičice soli, malo termostabilnog zaslađivača, 100 g maslaca i jednog umućenog jajeta napravite mrvičasto testo. Testo uvijte u foliju i stavite u frižider da se dobro ohladi. Oko 200 g jabuka i 80 g đumbira oljuštite i iseckajte na kockice, dodajte 30 g prezle, 2 kašičice cimeta, srž iz 2 šipke vanile. Sipajte 80 g mlevenih i 50 g seckanih oraha, 30 grožđica i steviju po ukusu, pa sve prelijte mešavinom 50 ml mlake vode i pola kašike maslinovog ulja. Dobro izmešajte. Razvucite testo, stavite ga na pleh, utapkajte i obložite ivicu kalupa, pa sipajte fil. Na njega naslažite kriške jabuke (100 g). Pecite obloženo folijom, 10 minuta na 200 stepeni C. Smanjite temperaturu na 180 stepeni C i pecite još 20 minuta. Pred kraj pečenja uklonite foliju.

Nutritivna vrednost po porciji: 170 kalorija, 5 g proteina, 9 g masti, 15 g ugljenih hidrata
Foto: Unsplash
 

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Tart s đumbirom i jabukama was last modified: October 12th, 2017 by goran
ishranajabukeposlasticašumbirtart s jabukama
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Hrana za mozak
next post
Kad je najbolje vežbati i zašto

Informišite se još

Patlidžan kakav još niste probali

Pašteta od šampinjona

Spelta: Magična moć drevne žitarice

Poslastice od jesenjeg voća: Za vas kuva...

Špargla na tri načina

Zeleni omlet

Sve što treba da znate o konzumaciji...

Testenina s pečurkama i pestom

Smem li jesti suvo voće?


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Prelistavamo novi broj: Dijabetes#41

  • PRELISTAVAMO NOVI BROJ: DIJABETES #40

  • PRELISTAVAMO NOVI BROJ: DIJABETES #39

  • Sačuvajte zdravlje zuba i desni

  • Zašto vam je potreban MAGNEZIJUM

  • PODRŽITE RAD BUBREGA I JETRE

  • Alergije otežavaju kontrolu dijabetesa?

  • Prejedanja i dijabetes: Izađite iz začaranog kruga!

  • Zamene za šećer: odgovori na sva vaša pitanja

  • Sok od celera olakšava kontrolu bolesti

  • Detoks čorba broj 1

  • Ishrana s manje ugljenih hidrata sprečava komplikacije

Ishrana dijabetičara

  • Prejedanja i dijabetes: Izađite iz začaranog...

    Feb 26, 2021
  • Sok od celera olakšava kontrolu bolesti

    Feb 25, 2021
  • Detoks čorba broj 1

    Jan 6, 2021

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top