"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

Testenina s pečurkama i pestom

June 18, 2018

Za 6 osobe; Vreme pripreme: 30 minuta

Sastojci:
400 g testenine od speltinog brašna, 400 g šampinjona ili bukovača, 1 crni luk, pola praziluka, so, biber, 1 do 2 kašike domaćeg pesta (od peršuna, bosiljka i sl.), ulje.
Za pesto: puna šaka bosiljka, pešuna, rukole ili spanaća, 2 do 3 čena belog luka, 10 badema, prstohvat soli, mleveni biber, 2 dl maslinovog ulja.

ISPROBAJTE I… Pastirsku pitu od šampinjona

Priprema:
1. Crni luk i praziluk isecite na sitne kockice i propržite na malo dozvoljenog ulja da postanu staklasti.
2. Dodajte šampinjone isečene na listiće, a zatim sve zajedno dinstajte još nekoliko minuta, kako bi ispario višak tečnosti. Pomerite posudu s ringle i začinite po ukusu.
3. Skuvajte testeninu u ključaloj vodi na uobičajen način. Ocedite je i sjedinite s pripremljenim nadevom. Blago izmešajte.
4. Neposredno pre serviranja, testeninu prelijte kašikom domaćeg pesta.
Domaći pesto:
1. Punu šaku peršuna, bosiljka, rukole ili spanaća staviti u blender.
2. Dodajte 2 do 3 čena belog luka, bademe, prstohvat soli, malo mlevenog bibera i oko 2 dl maslinog ulja. Sve fino izmiksajte i ubacite u teglu, koju ćete zatvoriti i ostaviti u frižideru dva-tri dana, dok se ne potroši.
Napomena: Pesto možete koristiti kao dodatak jelima, čorbama i pecivu.

Nutritivne vrednosti po porciji: oko 460 kalorija, oko 14 g proteina, oko 22 g masti, oko 55 g ugljenih hidrata (veliki procenat spororesorbujućih UH)

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Testenina s pečurkama i pestom was last modified: June 18th, 2018 by Aleksandra Dudvarski
pečurkešampinjonitestenina sa šampinjonima
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Ukusna kaša sa keljom i pečurkama
next post
Zašto treba da koristite INULIN?

Informišite se još

Tikvice punjene speltom i povrćem

Zašto treba da isprobate CELEROVU SO

Osvežite se: Smuti od dinje

Preko stomaka do zdravog kardiovaskularnog sistema

Jelovnik za sedam dana za jači imunitet

Sokovi puni zdravlja

Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

Salata u tegli

Zašto je KINESKI KUPUS pravi izbor


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Dijabetes #50: Prelistavamo novi broj

  • ZELJONKA ORGINAL SSSR – Konačno i u Srbiji!

  • Dijabetes #49: Prelistavamo novi broj!

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

  • Dijabetes uzrokuje glavobolju

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top