Za 4 osobe
Vreme prprema: 20 min.
Sastojci:
4 tosta od celog zrna žitarica
4 jajeta
2 zrela avokada
limunov sok
so
biber
mlevena paprika
1 čen belog luka (po želji)
malo putera
Priprema:
1. Kriške tosta premazati puterom u tankom sloju. Kratko ih zagrejati u tosteru, tek toliko da postanu hrskave, a potom ih još tople istrljati čenom belog luka.
2. Avokado preseći napola i izvaditi košticu. Sredinu ispasirati ili usitniti u blenderu, posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati malo limunovog soka i po želji mlevene paprike.
3. Staviti po kašiku-dve pirea od avokada na svaku kajzericu, a preko toga servirati jaja na oko. Poslužiti odmah uz svežu salatu od rukole.
4. Preko avokado premaza možete staviti i nekoliko šnita pečenice ili neke druge mesne prerađevine.
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net