Ovu niskokaloričnu namirnicu trebalo bi što češće uvoditi u jelovnik. Predlažemo vam nekoliko jela jednostavnih za pripremu – a veoma slasnih i ukusnih.
Jela od šampinjona
Pastirska pita od šampinjona (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 60 min.
Sastojci:
400 g šampinjona
1 crni luk
1 praziluk
1 čen belog luka
1 zelena paprika
1 srednji karfiol
2 belanceta
so
biber
1/2 kašičice kurkume
peršunovo lišće
ulje
ISPROBAJTE I…
Ručak za gurmane: Pikantna krilca
Savršeni predlozi za laganu večeru
Priprema:
1. Crni luk i praziluk iseći na sitne kockice i propržiti na malo ulja. Šampinjone iseći na četvrtine ili listiće, a zatim ih sjediniti s lukom.
2. Svemu tome dodati usitnjeni beli luk, kockice paprike i začine po ukusu. Povrće dinstati nekoliko minuta, a zatim ga skloniti s ringle i posuti seckanim peršunom.
3. Karfiol podeliti na cvetiće i kratko ga obariti u slanoj vodi da omekša. Potom ga ocediti i usitniti u blenderu, tako da se pretvori u fini pire. Dodati umućena belanca, malo soli i pola kašičice kurkume.
4. Dinstano povrće rasporediti u kalupiće za pečenje. Preko povrća staviti pire od karfiola i kašikom napraviti šare. Sve peći u zagrejanoj rerni, dvadesetak minuta, i poslužiti toplo.
Savet: Budući da šampinjoni bogati proteinima, dugo će vas držati sitim.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net