"Dijabetes" magazin
  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Dijabetes info
Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas
10 brzih rešenja za opstipaciju
Dijabetes & predrasude
Sezona je druženja i… izazova za glikemiju
Dijabetes uzrokuje glavobolju
Ublažite nuspojave antidijabetika
HIPOGLIKEMIJA: Sve što treba da znate
Diabetiker vitamine – Vaša dnevna doza zdravlja
Dijabetološki savez Srbije pokrenuo kampanju ,,770.000″
Sprečite insulinsku rezistenciju i živite duže!

"Dijabetes" magazin

Vodič za lakši život sa šećernom bolešću

  • Novi broj
  • Dijabetes info
  • Ishrana
  • Rekreacija
  • Saveti
  • O magazinu
Ishrana

U glavnoj ulozi – pečurke

April 20, 2018

Ovu niskokaloričnu namirnicu trebalo bi što češće uvoditi u jelovnik. Predlažemo vam nekoliko jela jednostavnih za pripremu – a veoma slasnih i ukusnih.

Jela od šampinjona

Pastirska pita od šampinjona (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 60 min.

Sastojci:
400 g šampinjona
1 crni luk
1 praziluk
1 čen belog luka
1 zelena paprika
1 srednji karfiol
2 belanceta
so
biber
1/2 kašičice kurkume
peršunovo lišće
ulje

ISPROBAJTE I…

Ručak za gurmane: Pikantna krilca

Savršeni predlozi za laganu večeru

Priprema:
1. Crni luk i praziluk iseći na sitne kockice i propržiti na malo ulja. Šampinjone iseći na četvrtine ili listiće, a zatim ih sjediniti s lukom.
2. Svemu tome dodati usitnjeni beli luk, kockice paprike i začine po ukusu. Povrće dinstati nekoliko minuta, a zatim ga skloniti s ringle i posuti seckanim peršunom.
3. Karfiol podeliti na cvetiće i kratko ga obariti u slanoj vodi da omekša. Potom ga ocediti i usitniti u blenderu, tako da se pretvori u fini pire. Dodati umućena belanca, malo soli i pola kašičice kurkume.
4. Dinstano povrće rasporediti u kalupiće za pečenje. Preko povrća staviti pire od karfiola i kašikom napraviti šare. Sve peći u zagrejanoj rerni, dvadesetak minuta, i poslužiti toplo.
Savet: Budući da šampinjoni bogati proteinima, dugo će vas držati sitim.

VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

U glavnoj ulozi – pečurke was last modified: April 20th, 2018 by Aleksandra Dudvarski
dijabetes i ishranajela sa pečurkamapečurkešampinjonišampinjoni i dijabetes
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Uz redovno merenje lakše do ciljanih vrednosti
next post
Kako tumačiti oznake za nutritivne vrednosti na ambalaži?

Informišite se još

Indeks sitosti: Izbegnite osećaj gladi!

Voće nije zabranjeno!

Paradajz punjen tunjevinom

10 brzih rešenja za opstipaciju

Cimet & karanfilić za dobru glikoregulaciju

Čorba od pasulja s paradajzom

Veštački zaslađivači – da ili ne?

Punjeni šampinjoni s mocarelom

Kad čeznete za hranom…


Potražite na kioscima

Oglašivači

Najnovije na sajtu!

  • Dijabetes #50: Prelistavamo novi broj

  • Perfektan kvalitet Ruske Carske Čage i Ruskog Carskog Mumia

  • ZELJONKA ORGINAL SSSR – Konačno i u Srbiji!

  • Dijabetes #49: Prelistavamo novi broj!

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti pankreas

  • Umotajte u… papir!

  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

  • Dijabetes vas umara?

  • Dijabetes & predrasude

  • Sezona je druženja i… izazova za glikemiju

Ishrana dijabetičara

  • Ječmena trava: snižava šećer i štiti...

    May 7, 2022
  • Umotajte u… papir!

    May 6, 2022
  • 10 brzih rešenja za opstipaciju

    May 5, 2022

@2017 - Dijabetes magazin. All Right Reserved.


Back To Top