Dobijena količina: 3 šolje
Način pripreme:
Propržite dva srednja krastavca prepolovljena po dužini i očišćena od semenki na vatri srednje jačine šest do osam minuta. Propržite jednu ljutu papričicu (jalapeño), prethodno prepolovljenu i očišćenu od semenki, tri-četiri minuta, dok blago ne zagori, samo jednom je okrećući. Iseckajte krastavce i papričicu, dodajte kašiku soka od limete, a zatim sve zajedno u činiji pomešajte s četvrtinom seckanog paradajza, dve kašike seckanog mladog luka, kašikom listova svežeg korijandera, seckanim čenom belog luka, četvrtinom kašike soli i četvrtinom kašike mlevenog kumina.
ISPROBAJTE I… Prelive za salate: Napravite svoju idealnu kombinaciju
Ovaj umak ide savršeno u kombinaciji s piletinom, mesom i ribom, ali i čipsom. Odlično će ići i uz kuvane žitarice, te testeninu.
Nutritivna vrednost za porciju od oko 40 g: 67 kalorija, 6,6 g masti, 0,3 g proteina, 1,7 ugljenih hidrata.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net