Za 4 porcije
Sastojci: 1 manji brokoli, 5 čenova belog luka, 25 g maslaca, 25 g maslinovog ulja, himalajska so, biber
Priprema: U šerpu stavite brokoli i prelijte ga vodom da ogrezne. Kad voda proključa, brokoli kuvajte još 5 minuta. U vodu ubacite himalajsku so, po ukusu. Ocedite brokoli, stavite ga u činiju i iscepkajte ga na manje komade. U tiganj stavite maslac, maslinovo ulje i sitno seckan beli luk, pa na srednjoj vatri pustite da se masnoće otope i sjedine s belim lukom. Kad ste pripremili sos, prelijte ga po brokoliju.
Nutritivna vrednost za porciju: 60 kalorija, 3 g proteina, 5,3 g masti, 8 g ugljenih hidrata
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net