Sastojci:
50 g prosa
100 g dimljenog seitana
100 g paradajz pelata
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
pola kašičice morske soli
malo mešavine mlevenog bibera
peršun
ISPROBAJTE I… Slanu tortu od spanaća
Priprema:
Pedeset grama prosa dobro očistite, operite i stavite da se kuva u 150 ml hladne vode. Kad fino nabubri i omekša, ocedite ga i ostavite da se ohladi. Za to vreme kratko prepržite dva čena belog luka na maslinovom ulju, a zatim dodajte 100 g dimljenog seitana. Sve zajedno propržite. Dodajte oko 100 g paradajz pelata (možete ga zameniti većiim, oljušćenim paradajzom, bez semenki, sitno isečenim), a onda sve zajedno dinstajte na tihoj vatri desetak minuta. Ubacite skuvano proso, izmešajte i pospite sitno seckanim peršunovim listom. Začinite po ukusu (kurkuma, biber, čili u prahu…)
Nutritivne vrednosti po porciji od 80 g: oko 230 kalorija, 10 g proteina, 3 g masti, 17 g ugljenih hidrata.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net