Sastojci:
130 g bademovog brašna
40 g kokosovog brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
pola kašičice morske soli
malo maslinovog ulja
4 jajeta
3 zrele banane
80 g seckanih oraha
Priprema:
Pripremite pogodan, dubok a kratak, metalni sud za pečenje vekne. Zagrejte rernu na 175 stepeni C. Banane oljuštite i izgnječite ih viljuškom. U činiji pomešajte prašak za pecivo, kokosovo i bademovo brašno, pažljivo ulijte maslinovo ulje i dodajte prethodno umućena jaja. Promešajte, dodajte izgnječene banane i pažljivo sjedinite sastojke. Dodajte seckane orahe i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Pleh podmažite maslinovim uljem i obložite papirom za pečenje, izlijte smesu u njega i pecite oko 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni, odnosno dok ne dobije braonkastozlatnu boju. Ukoliko vam dozvoljeni dnevni unos ugljenih hidrata to dozvoljava, poslužite uz sladoled od vanile za dijabetičare, na koji ste narendali malo pomorandžine kore.
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net