Za 4 osobe; Vreme pripreme: 20 minuta
Sastojci:
600 g pilećeg mesa, 1 crni luk, 1 čen belog luka, so, biber, seckani peršun, mineralna voda ,ulje
ISPROBAJTE I… Roladu od mesa
Priprema:
1. Pileće meso isecite na manje komade, a zatim ga usitnite u blenderu.
2. Na malo dozvoljenog ulja propržite sitno seckani crni i beli luk, a potom to sjedinite s piletinom.
3. Piletinu posolite i pobiberite po ukusu, a onda joj dodajte seckani peršun ili drugo začinsko bilje po želji. Ako je potrebno, sipajte i malo mineralne vode kako bi se smesa lakše povezala.
4. Odvajajte manje parčiće mesa pa od njih oblikujte valjčiće. Svaki zamotajte u više slojeva providne folije – dobro uvrnite krajeve kako se ne bi odmotali pri kuvanju.
5. Tako pripremljene zamotuljke spuštajte u kipuću vodu, pa ih kuvajte 20 do 30 minuta. Pažljivo ih izvadite ih vode i odmotajte kad se malo prohlade. Domaće pileće viršle servirajte uz mnogo salate i svežeg povrća.
Nutritivna vrednost po porciji: oko 205 kalorija, 28 g proteina, 15 g masti, 1,2 g ugljenih hidrata.
Savet: Viršle se mogu propržiti na ulju, ali to nije neophodno.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net