Za 4 porcije; Vreme pripreme: 40 minuta
Sastojci:
* 1 karfiol
* 1 crni luk
* 2 paprike
* 1 patlidžan
* 2 do 3 paradajza
* 1 čen belog luka
* 1/2 kašičice čili pahuljica (po želji)
* so
* biber
* ruzmarin
* bosiljak
* peršun
* ulje
SAZNAJTE I… Koliko je ugljenih hidrata dovoljno?
Priprema:
1. Crni luk oljuštite pa ga iseckajte na sitne kockice. Paprike isecite na komadiće iste veličine. Stavite sve u tiganj i kratko propržiti na malo dozvoljenog ulja.
2. Dodajte sitno seckani patlidžan, paradajz i beli luk. Paradajz, po želji, prethodno oljuštite.
3. Povrće posolite i pobiberite po ukusu, a zatim mu dodajte malo čilija (za pikantniji ukus) i seckanog začinskog bilja, poput ruzmarina, bosiljka i peršuna.
4. Sve zajedno dinstajte 15 do 20 minuta, da povrće omekša.
5. Pripremite „rižu“ od karfiola. Karfiol podelite na cvetiće pa ga usitnite u blenderu. Prelijte ga vrelom vodom i iscedite. Posolite ga po ukusu, a zatim ga servirajte uz pripremljeno povrće kao prilog.
6.
Nutritivna vrednost po porciji: oko 205 kalorija, 6,2 g proteina, 10,6 g masti, 17,4 g ugljenih hidrata (spororesorbujući UH, koji ne izazivaju nagle skokove šećera u krvi).
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net