Kako pokazuju novija istraživanja, jedinjenja glukonizolati, kojih ima u ovom ukusnom povrću, uništavaju maligne ćelije i smanjuju tumore.
Sve što je povezano s kineskom civilizacijom ima dugu istoriju, pa i kupus koji se uzgaja na tom podneblju, kultivisan pre skoro četiri milenijuma, u vreme vladavine čuvene dinastije Ming. Ova biljka potiče iz delte reke Jangcekjang, gde su je drevni travari sakupljali kako bi od nje pripremali lekovite mešavine, da bi se tek nakon dosta godina preselila u carske bašte, potom i u vrtove običnih smrtnika, postajući jedan od nezamenljivih sastojaka bogate kineske kuhinje.
OSTATAK TEKSTA PROČITAJTE U AKTUELNOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
Sledeći broj izlazi 25. decembra
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net