SASTOJCI: Četiri čena belog luka, korijander, kašičica kumina, dve kašike jabukovog sirćeta, kašičica nerafinisane morske soli, 100 ml ekstradevičanskog hladnog maslinovog ulja.
Priprema:
Iako se na tradicionalan način ovaj sos priprema ručno, budite praktični i iskoristite blender. Očistite beli luk, a zatim ga sa svim ostalim sastojcima ubacite u blender i miksajte dok ne postignete željenu gustinu i izgled. Sos sipajte u staklenu teglu i čuvajte u frižideru.
ISPROBAJTE I… Rolnice od tikvica u sosu od paradajza
Nutritivna vrednost po porciji od oko 15 g oko: 88 kalorija, 1 g ugljenih hidrata, 9 g masti, 2 proteina.
Savet: Zeleni sos s belim lukom tradicionalno je jelo s Kanarskih ostrva, gde se najčešće kombinuje s krompirom. Korijander sosu daje osvežavajuću notu i kvalitet. Odličan je u kombinaciji s povrćem, ali takođe dobro ide uz ćevape, pečeni tofu ili pečenu kelerabu i šargarepu
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA DIJABETES!
PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Magazin-Dijabetes
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net